CTE Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

CTE Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
0

CTE Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Başvuru formunda belirtilen alanlara geçmeden önce şunu belirtelim ki, başvuru formunu kesinlikle el ile dolduruyoruz, bilgisayar ile doldurmuyoruz. Başvuru formunun en alt bölümünde de bu uyarı yapılmış. Başvuru formunu bilgisayar ile doldurmanız halinde kabul edilmeyebilir.

Şimdi bakalım CTE Başvuru Formu Nasıl Doldurulur 

1 Numaralı alana son altı (6) ay içerisinde çekilmiş vesikalık bir fotoğrafımızı yapıştırıyoruz. Fotoğrafı yapıştırıyoruz kesinlikle zımbalamıyoruz. Bu evraklar tarayıcıdan geçiriliyor, o sırada zımba makineye takılır, evrakınız hasar görür veya tarayıcıya zarar verir. O yüzden yapıştırmaya özen gösterelim.

2 Numaralı alan TC Kimlik Numaranız ile diğer kimlik bilgilerinizin yer aldığı alan. Bu alanı da eksiksiz bir şekilde dolduruyoruz.

3 Numaralı alan en son mezun olduğunuz okul adı ve mezuniyet tarihi. Bu arada şunu da hatırlatalım, örneğin ön lisans KPSS girdiniz, daha sonra Lisans mezunu oldunuz Lisans KPSS girmediniz, siz yine buraya en son mezun olduğu okul bölümüne Lisansı yazıyorsunuz, diploma ibraz ederken hem Lisans hem de Ön Lisans diplomalarınızı ibraz ediyorsunuz.

4 Numaralı alan iletişim bilgilerinizin yer aldığı alan. Burayı da eksiksiz bir şekilde dolduralım. Özellikle telefon ve adres kısmına dikkat edelim. Telefonla adaylara ulaşılamadığı zaman adreslere tebligat yapılıyor.

5 Numaralı alan şuan çalıştığınız bir kurum varsa veya daha önce çalışmış olup bu kurumdan ayrılmış iseniz bu bilgileri doldurmanız için oluşturulmuş bir alan.

6 Numaralı alan Askerlik, Adli Sicil ve evli olan arkadaşların eş bilgilerinin yer aldığı bir alan. Bayan arkadaşlar Askerlik Bilgisi alanında “Yapılmadıysa Sebebi” bölümüne “Bayan” diye yazmaları yeterli olacaktır. Mecburi Hizmeti olan yani Zorunlu Devlet Hizmeti bulunanların yazması bulunmayanların “Yok” diye belirtmesi ve adli sicil kaydı bulunup bulunmadığının da yine belirtilmesinin gerektiği bir alandır. Evli olan arkadaşlar eşi çalışıyorsa görevi ve görev yerini, eşi çalışmıyorsa “Çalışmıyor” şeklinde, bekar arkadaşlarında “Bekar” şeklinde belirtmesi gerekmektedir.

7 Numaralı alanda öncelikle atanmak istediğiniz unvan yazıyorsunuz, örneğin infaz ve koruma memuru, cezaevi katibi, cezaevi şoför gibi. Daha sonra ilan ekinde başvurmak istediğiniz yerin sınavını yapmak üzere yetkili kılınan komisyonu işaretliyoruz.

Örnek verecek olursak Trabzon İnfaz ve Koruma Memurluğuna başvuruda bulunmak istiyorsunuz. Atanmak istediği unvan “infaz ve koruma memuru” yazdınız. Listeden bakıyorsunuz Trabzon’un sınavını yapmak üzere hangi komisyon yetkilendirilmiş. Başvuru formunda o komisyonu işaretliyorsunuz. Atanmak istediği komisyon bölümüne de “Trabzon Komisyon” veya “Trabzon …….. Ceza İnfaz Kurumu” yazıyorsunuz.

8 Numaralı alana adaylarımız hiç bir işlem yapmıyorlar. 8 Numaralı alan formu inceleyen, başvurunuzu alan görevlinin dolduracağı bir alandır. Oraya kendi adını soyadını imzasını atacak ve size bir aday numarası verecek. Size verdiği aday numarası, sizin başvurduğunuz yer ve unvanda başvuran kaçıncı kişi olduğunuzu gösterir.

9 Numaralı ve en önemli alanlardan birisi tarih ve imzanız. Bazen imza unutuluyor, başvuru sırasında görevli de yoğunluktan incelemeyi unutabiliyor. Tarih ve imzanız kesinlikle başvuru formunda olmalı. İmzanızı kesinlikle unutmayınız. 

CTE Başvuru Formu Örneği

cte-basvuru-formu-nasil-doldurulur

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir