Özel Hastane Diş Dolgu Fiyatları 2023

Özel Hastane Diş Dolgu Fiyatları 2023
0

Diş dolgusu, çürük dolayısıyla zarar görmüş dişleri ve dişlerde oluşan boşlukları, yıpranan kısımları düzeltmek için yapılır. Dil dolgusu diş kaybını önlemenin yanı sıra dişlerin bütünlüğünün korunmasını ve ilerleyen zamanlarda oluşabilecek hasarların önüne geçilmesine yardımcı olur.

Eskiden yalnızca metal malzeme kullanılarak ve anestezi uygulanmadan yapılan dolgu artık lokal anestezi uygulanarak ve kompozit ya da porselen malzemeler kullanılarak yapılır. Özel hastane dolgu fiyatları 2023 yılında dolgunun boyutuna, dolgu yapılacak dişin yerine ve dolgu malzemesine göre değişiklik göstermektedir. 

Her sene olduğu gibi özel hastane dolgu fiyatları 2023 senesinde de genellikle uygulama yapılacak yüzey sayısına göre ücretlendirilir. Diş hekimleri birliğinin yayınladığı fiyat tarifesine göre tek yüz özel hastane dolgu fiyatları 2023 yılı için şu şekildedir:

Özel Hastane Dolgu Fiyatları 2023

Diş hekimleri birliği tarafından belirlenen fiyat tarifesine göre diş hastaneleri ve özel kliniklerde çürük dişe yapılan dolgu tedavisi fiyatları şu şekildedir;

  • Amalgam dolgu: 470 TL
  • Kole dolgu: 300 TL
  • Kompozit dolgu: 500 TL
  • Vidalı dolgu: 600 TL
  • Süt dişi dolgusu: 550 TL
  • Dolgu tamiri: 410 TL
  • Estetik dolgu: 500 TL
  • Kompozit inley dolgu: 880 TL
  • Seramik inley dolgu: 2980 TL
  • Porselen dolgu: 3600 TL olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu fiyatlar il bazlı ve hastane bazlı olarak değişkenlik göstermektedir. 

Dolgunun Ömrü Kaç Yıl?

Diş dolgusunun ömrü kullanım durumuna, dolgu malzemesine göre değişiklik göstermektedir. Diş dolgusunun ömrü; dolguyu çevreleyen dişin sağlıklı olup olmamasına, dolgunun büyüklüğüne göre yıllarca dayanabilir. Peki, diş dolgusunun ömrü ne kadardır? Gümüş yani amalgam dolgu olarak bilinen diş dolgusunun ömrü, dayanıklı malzemeden üretildiği için 10-15 yıl kadar dayanmaktadır. 

Altın dolgu en uzun dayanan diş dolgularından biridir. 15 ila 30 yıla kadar dayanma kapasitesine sahip altın dolgular diğer dolgulara göre hem dayanıklı hem de daha pahalıdır. Diş dolguları arasında en çok tutulan dolgu tipi olan beyaz yani kompozit diş dolgusunun ömrü ortalama 7 ile 10 yıl arasında değişmektedir. Kompozit dolgu kusursuz bir görüntüye ve beyazlığa sahiptir.

Diş Dolgusu Üzerine Tekrar Dolgu Yapılır Mı?

Diş dolgusu düşerse ne olur? Düşen dolgu tekrar dolgu olur mu? Bu gibi sorular, dolgusu düşmüş kişilerin cevabını en çok merak ettiği sorular arasında yer alır. Bu yazımızda bu sorulara cevap vermeye çalıştık. 

Gelişen teknoloji ile tıp dünyasında kullanılan tedavi yöntemleri de gelişti ve değişti. Bu gelişmeler sonrasında diş dolgularının dayanıklılık süresi uzamış olsa bile her dolgunun kırılma veya düşme ihtimali söz konusudur.

Diş dolgusu düşerse ilk olarak yapılması gereken şey diş doktorundan randevu almak ya da hastaneye gitmektir. Eğer doktora hemen gidilemeyecekse alınması gereken bazı önlemler vardır. Bunlar: 

  • Dolgunun düştüğü bölgenin temiz tutulması gerekir.
  • Dolgusu düşen bölge daha dikkatli bir şekilde fırçalanmalıdır.
  • Dolgusu düşmüş dişle yemek yememeye dikkat edilmelidir.
  • Dolgu düşmesi sonucunda ağrı oluşabilir. Bunu engellemek için ağrı kesiciler alınabilir.

Alacağınız bu tedbirler ile diş sağlığınızı bir süre koruyabilirsiniz.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir