Banka Kasa Kiralama Fiyatları 2023

Banka Kasa Kiralama Fiyatları 2023
0

Banka şubelerinde bulunan kiralık kasaların fiyatları boyutlarına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca kiralanan kasalardan alınan depozito ücreti de bulunmaktadır. Banka kasa kiralama fiyatları şu aralıklara sahiptir:

Halk Bankası Kiralık Kasa Fiyatları

6 Aylık Küçük Boy 189,00 TL
6 Aylık Orta Boy 275,00 TL
1 Yıllık Büyük Boy 458,00 TL

Ziraat Bankası Kiralık Kasa Fiyatları

Küçük Boy 469,00 TL
Orta Boy 607,00 TL
Büyük Boy 744,00 TL
Özel Boyut 848,00 TL

Yapı Kredi Bankası Kiralık Kasa Fiyatları

Küçük Boy 652,00 TL
Orta Boy 752,38 TL
Büyük Boy 947,60 TL

Akbank Kiralık Kasa Fiyatları

Küçük Boy 650,00 TL
Orta Boy 755,00 TL
Büyük Boy 980,00 TL

Garanti Bankası Kiralık Kasa Fiyatları

Küçük Boy 623,00 TL
Orta Boy 695,00 TL
Büyük Boy 890,00 TL

İş Bankası Kiralık Kasa Fiyatları

Küçük Boy 70,00 TL
Orta Boy 100,00 TL
Büyük Boy 110,00 TL

Vakıfbank Kiralık Kasa Fiyatları

Küçük Boy 450,00 TL
Orta Boy 570,00 TL
Büyük Boy 750,00 TL

Kiralık kasa ücretleri bankalara göre değişiklik gösterir. Banka kasa kiralama fiyatları bu aşamalardan oluşmaktadır. Başvuru yapmak istediğinizde arzu ettiğiniz bankanın şubesine giderek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Banka Kasa Kiralamak Güvenli Mi?

Banka kasa kiralamak için yapmanız gereken şey herhangi bir banka şubesine gitmektir. Kiralık kasalar, bankaların özel olarak tasarladığı ve şifreli odalarda muhafaza ettikleri eşyalardır. Bu özel ve şifreli odalara girmek istediğinizde banka görevlileri size eşlik eder. Bu odalara girişi sağlayacak olan anahtarlar, kurum yetkililerinde bulunur.

Banka kasaları iki anahtar deliğine sahip olacak şekillerde üretilir. Bu anahtarlardan birisi siz de diğeri ise kurumda yetkili olan kişide kalır. Bu kiralık kasaların açılabilmesi için bu iki anahtar da kullanılmalıdır. Kasalar güvenlik protokolleri gereğince korunur ve bu özellikleri dolayısı ile banka kasa kiralamak güvenli bir işlemdir. Kasanın içerisinde bulunan varlıklar, bankalarda meydana gelebilecek herhangi sorunlarda banka güvencesi altında olmaktadır.

Banka Kasasına Para Konulur Mu?

Kiralık kasalara konulacak olan varlıkların, şahıslara ve kasaya herhangi bir zarar vermemesi gerekmektedir. Bunların dışında kasaya her türlü eşya veya varlık konulabilir. Para, senet, çek gibi eşyaların yanı sıra önemli yazışmalar, belgeler ve benzeri birçok şey kiralık kasanın içerinde saklanabilir. Kiralık kasalar genel olarak altın ve mücevher saklamak için tercih edilmektedir.

Kiralık Kasaya Devlet El Koyabilir Mi?

Genel anlamda devlet banka hesaplarına dokunamamaktadır. Ancak bu durumun bazı istisnai noktaları bulunmaktadır. Özellikle ekonomik kriz gibi sıkıntı yaratacak olaylarda kısıtlama getirilebilir. Kısıtlamalarda günlük çekilecek para miktarı belirlenir ve o miktardan yukarısı çekilemez.

Bankalar batsa bile bankada bulunan paraların belirli oranı devlet tarafından karşılanmaktadır. Devletin banka hesaplarına el koyamamasının sebebi uygulanan liberal ekonomi modelidir. Bu model sayesinde paralarınız bankada güvence altında kalır. Devletin kiralık kasa ve banka hesaplarına el koyması mülkiyet hakkını ihlal etmesi demektir. Bu durum hem anayasaya göre hem de insan hakları sözleşmesine aykırıdır.

Banka Kiralık Kasaya El Koyabilir Mi?

Bankaların herhangi bir yasal talebi olmadığı sürece kiralık kasalara ve hesaplara el koyma yetkisi bulunmamaktadır. Bankalar, müşteriler ile yaptıkları ön görüşmelerde bu gibi durumları net bir şekilde açıklamaktadır. Kiralanan kasalar, müşteriden habersiz olacak şekillerde açılamaz ve kontrol edilemez. Kasaların yedek anahtarının banka yetkilisinde olmasının da önemi yoktur çünkü bankaların kasa içeriğini bilme hakları olmamaktadır.

Her bankanın müşterilerine sunduğu kiralık kasa sözleşmesi farklılık gösterir. Bankaların kasalara konulacak eşyalar hakkında bazı yasaklar getirebilir. Ancak bankalar, bu durumdan başka sınırlama yapamamaktadır. Müşteriler, kanun kapsamında arzu ettikleri eşyaları kiralık kasalara koyabilir.

Kiralık Kasa Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kiralık kasa başvurusu yapabilmek için ilk önce arzu ettiğiniz bir banka şubesine gitmeniz gerekmektedir. Ayrıca başvuru yapılan bankanın kiralık kasa hizmetlerinin olup olmadığı önceden kontrol edilmelidir. Yanınızda getirmeniz gereken evraklar, bir adet fotoğraf ve ikametgâh belgesidir. Gerekli olan işlemleri hallettikten sonra kiralayacağınız kasa boyutuna karar vermelisiniz. Bu kasa fiyatları boyutuna göre değiştiği için bütçesi size uygun olan kiralık kasaya karar vermeniz gerekmektedir.

Bazı bankalar kiralık kasa hizmetini gerçekleştirmeden önce depozito ücreti almaktadır. Bu hesap açtıracağınız bankalara göre değişmektedir ancak bu durumun önceden bilinmesi önemlidir. Depozito ücretleri, kiralık kasa sözleşmesi son bulduğunda tarafınıza iletilir. Kiralık kasa başvurusu tamamlandıktan sonra mesai saatleri içerisinde kasaya erişim sağlayabilmeniz mümkündür.

Kiralık Kasada Neleri Saklayabiliriz?

Kiralık kasa başvurusu halledildikten sonra sıra kasanın içerisine neler konulabileceğine gelir. Kiralık kasalara genel olarak diğer müşterilere ve kiralık kasaya zarar vermeyecek tüm eşyalar koyulabilmektedir. Zarar verebilecek maddeler, patlayıcı, yanıcı ve ateşli eşyalar olarak karşımıza çıkar. Kasalara konulacak eşyalar, maddi değeri olan altın, mücevher, ziynet eşyası, tahvil, kıymetli evraklar olabilir. Bu eşyaların yanı sıra kişisel ve değer verilen eşyalarda kiralık kasalara koyulur.

Maddi eşyaların yanı sıra, yazışma belgeleri, gizli belgeler ve özel belgelerde kasada tutulabilmektedir. Manevi değeri olan ve çalınmasından korkulan eşyalarda banka kasalarına saklanabilir. Kasaların boyutları da konulacak eşyalar açısından önemlidir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir