KOSGEB İş Planı Örneği 2020

KOSGEB İş Planı Örneği 2020
0

KOSGEB, girişimcilik eğitimleri vermektedir ve kendi işinin sahibi olmak isteyen kişiler için çeşitli destekler sağlamaktadır. Bu desteklerden faydalanmak ve kendi işinizi devlet desteği ile kurmak için mutlaka iyi bir iş planına ihtiyacınız vardır. İş planı hazırlayarak devlet desteği almadan önce mutlaka KOSGEB tarafından açılmış olan girişimcilik kurslarına katılmanız gerekir. Bu kurslara katılarak sertifikanızı aldığınızda, iş planınızı hazırlayabilir ve hemen işinizi kurabilirsiniz. İş planınızı, daha önce onay almış olan örneklere bakarak kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi profesyonel firmalara da hazırlatabilirsiniz. Sizlere KOSGEB iş planı örneği 2020 yılı için nasıldır detaylı açıklama yapalım;

KOSGEB iş planı örneği nasıl hazırlanır?

KOSGEB iş planı örneği, KOSGEB şubelerinde bulunmaktadır. Dilerseniz hazır olan formlardan birini alarak doldurabilir ve sunum yaparak iş planı projenizi onaylatabilirsiniz. Bu iş planını kendinizin yapmasında fayda vardır. Çünkü kendi işinizle ilgili tüm verileri siz bilebilirsiniz. Başkası bu planı hazırladığında hatalı olma ihtimali oldukça yüksektir. Hataların önüne geçmek ve içinize sinen bir iş planı hazırlayabilmek için aşağıda sıralayacağımız adımları takip edebilirsiniz. KOSGEB iş planı örneği üzerinden kendi iş planınızı hazırladığınızda, sunumunuzu da daha kolay yaparsınız.

KOSGEB iş planı örneği adımları;

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi KOSGEB iş planı örneği hazırlanmadan önce açılan girişimcilik kurslarına katılmanız gerekir. Bu kursların haftalık kaç saat olduğu ve hangi günler olduğu detaylı bir şekilde KOSGEB tarafından paylaşılır. Her şehir için farklı zamanlarda kurslar açılmaktadır. Tek yapmanız gereken ücretsiz bir şekilde, kimliğinizle birlikte giderek bu kursa kayıt olmaktır. Girişimcilik kursunu tamamlayıp sertifikanızı aldığınızda iş planı sunmanız gerekir. Bu iş planını kuracağınız firmaya ya da şirkete özel olarak doldurmalısınız. İş planınızı kurula sunarsınız ve kurul tarafından onaylanır. İş planı sunumu için de size randevu verilecektir. Planınız onaylandığında ise çeşitli kalemlerde ödemelerinizi alarak, hemen işinizi kurabilirsiniz.

İlk adım genel bilgilerin oluşturtulması;

KOSGEB iş planı örneği ilk olarak genel bilgilerin oluşturtulması ile başlar. Bu kısımda işletme kuracak olan kişi ya da kişilerin tanıtılması istenir. İşletmenizin faaliyet konusunu ve kurulum sürecini, bu kısımda anlatmanız gerekir.

İkinci adım girişimcinin, varsa ortaklarının ve işletmenin bilgileri;

İş planında bu bölüm iki sayfadan oluşur. İlk sayfada işletmeyi kuran kişinin ve ortaklarının bütün bilgileri istenir. Bu sayfadaki ortakların ya da işletmeyi kuran kişilerin adres, kimlik, öğrenim ve yabancı dil bilgilerine kadar eksiksiz şekilde doldurmanız gerekir.

Bu kısımda bulunan ikinci sayfada işletmeyi tanımak amacıyla bilgiler sorulmaktadır. Yapacağınız iş fikrini, bu iş fikrini seçme sebebinizi, vizyon ve misyonunuzu, kısa ve uzun vadedeki hedeflerinizi eksiksiz olarak doldurmanız gerekir. Bu kısmı doldurmadan önce kuracağınız işle ilgili çok iyi araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.

Üçüncü adım pazar bilgileriniz ve planınız;

Bu bölümde işinize ne kadar hâkim olduğunuz ve pazar araştırması yapıp yapmadığınız gibi bilgiler kontrol edilir. Kitle analizi yapıp yapmadığınız, işletmenizi kuracağınız pazarın ne kadar geniş olduğu, beklenmedik satış sorunları oluştuğunda ne gibi tedbirler aldığınız gibi durumlar bu bölümdeki sorular ile araştırılır. Ürün tanıtımı, yer seçimi ve müşteriye nasıl ulaşacağınız gibi bilgileri bu sayfada doldurmanız gerekir.

Dördüncü adım üretim planı;

KOSGEB iş planı örneği bölümündeki üretim planı kısmına atılacağınız sektördeki NACE kodu üretim ve hizmet iş akışı hakkındaki bilgileri girmeniz gerekir. Ayrıca kurulan işletmeye ait olan belgeleri de bu kısımda iletmeniz gerekir.

Beşinci adım yönetim planı;

Bu kısımda seçmiş olduğunuz mesleğin ve işin çok iyi tanıtılması amaçlanır. Çalışacak olan personele kadar işinizi çok iyi anlatmanız gerekir. Eğer yapacağınız meslekle ilgili herhangi belgeye ya da belgelere sahipseniz, yine bu kısımda belirtmeniz istenir.

Altıncı adım finansal plan;

Bu aşamada firmanızla ilgi maliyetlerinizi belirtmeniz gerekir. Firmanızın kurulum aşmasındaki maliyetini, işletmenizin aylık giderlerini, üretim ve satış hedeflerinizi, ne zaman kar elde edeceğinizi bu sayfaya yazmanız istenir. Bu verileri de mutlaka araştırma yaparak doğru finansla tahminler ile yazmanız gerekir. Çünkü burada yazdığınız maliyetlere göre tarafınıza ödeme yapılacaktır.

Yedinci ve son adım KOSGEB tarafından talep edilen destek;

Bu bölümde, hangi kalem için hangi harcamayı yaptığınızı açıklamanız gerekir. KOSGEB iş planı örneği, girişimcilik destek programından faydalanmanız için hazırlanmaktadır. KOSGEB tarafından kuracağınız işletme için kuruluş destekleri, makine teçhizat alımı, işletme giderleri ve sabit yatırım desteği kalemlerinde ödeme yapılmaktadır. Bu aşamalar için ne kadar harcama yaptığınızı bu alanda belirtmeniz gerekir. Ayrıca yapmış olduğunuz tüm harcamaları mutlaka belgelendirin. Çünkü KOSGEB yapılan harcamalara vereceği desteği, sizin sunduğunuz fatura gibi belgelere istinaden ödemektedir.

KOSGEB iş planı örneği ile ne kadar destek alınır?

KOSGEB iş planı örneği sunulduktan sonra onaylanırsa, geleneksel girişimciler için 60.000 lira, ileri düzey girişimciler için de 370.000 liraya kadar destek verilmektedir. KOSGEB tarafından verilen desteklerin kalemleri ise şöyledir;

  • Gerçek kişiler için kuruluş döneminde 5.000 lira, sermaye şirketleri için kuruluş döneminde 10.000 lira destek verilir.
  • İşyerinin açılışından 1. yılın sonuna kadar, SGK’ya yatırılan prim gününe göre 5.000 lira ile 20.000 lira arasında destek verilir.

İşin kurulmasından sonraki bir yılın sonundan ikinci yılın başına kadar yani işletmenin ikinci yılı için yine SGK’ya ödenen prim gününe göre 5.000 lira ile 20.000 lira arasında destek verilmektedir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir