Köpek – Kedi Çip Fiyatı 2023 – Çip Acıtır Mı?

Köpek – Kedi Çip Fiyatı 2023 – Çip Acıtır Mı?
0

Köpek – Kedi Çip Fiyatı 2023

Köpek – kedi çip fiyatı 2023 yılında zamlandı. Bildiğiniz üzere evcil köpeklere – kedilere çip takılması artık zorunlu hale getirildi. Bu çiplerin takılma amacı köpeğin – kedinin kaybolma durumunda bulunması, bilgilerinin gözlenmesidir.  Çip takma işlemlerini veteriner kliniklerinde kolayca yaptırabilirsiniz. Güncel fiyatlar ise şu şekildedir;

  • Mikroçip fiyatları 150 TL ile 200 TL arasında değişiyor.
  • Mikroçip implantasyonu işlemi yaptırma ücreti ise 75 TL olarak yansıyor.

Belirttiğimiz bu fiyatlar neredeyse hizmet veren tüm veteriner kliniklerinde aynıdır. Çok nadir olmakla beraber daha yüksek ücret talep eden klinikler de olabiliyor.

Köpek – Kedi Çip Nerede Takılır?

Köpek – kedi çip nerede takılır diye merak ediliyor. Köpeklerin – kedi istenmeyen olaylara karşı korunmasını sağlamak için yürürlüğe giren mikroçip takma işlemleri bildiğiniz üzere artık zorunlu hale getirilmiştir. Evcil hayvanlar için çip takma işlemlerini şuralarda kolayca yaptırabilirsiniz;

  • Veteriner kliniklerinde
  • İl ilçe tarım müdürlüklerinde

Yukarıda yer verdiğimiz adreslerden herhangi birine gitmeniz halinde ortalama 75 TL karşılığında evcil hayvanlarına çip takma işlemi yaptırabilirsiniz.

Köpeklere – Kedilere Çip Kaç Aylıkken Takılır?

Köpeklere çip kaç aylıkken takılır, zorunluluk şartları nelerdir gibi sorular evcil hayvan sahipleri tarafından araştırılıyor. Köpeklerde çip bildiğiniz üzere yasal olarak zorunlu hale getirilmiştir.

  • Yeni doğan köpeklerde doğdukları andan itibaren ilk 3 ay içerisinde çipini taktırmanız zorunludur.
  • Yeni sahiplendiğimiz patili dostlarınız için ise 60 gün içerisinde sisteme kaydedilme zorunluluğu vardır.

Köpek – Kedi Çip Acıtır Mı?

Köpek – kedi çip acıtır mı diye sıkça araştırılıyor. Bildiğiniz üzere köpekler dahil olmak üzere tüm evcil hayvanlara artık mikro çip takılması zorunlu hale getirilmiştir.

Evcil hayvanlara takılan bu mikroçipler sisteme kaydolmaları ve herhangi olumsuz bir durumla kolayca bulunarak korunabilmelerini hedefliyor.

  • Bu işlem veteriner kliniklerinde ya da il ilçe yarım müdürlüklerinde sadece birkaç dakika içerisinde yapılıyor. İşlem için anestezi gerekmez. Çünkü ciddi oranda hatta hiçbir ağrısı olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Veteriner Mikroçip Fiyatları

  • Veteriner mikroçip fiyatları ortalama olarak 150 TL ile 250 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Eğer bu fiyat bütçenizi aşıyorsa çip taktırma işlemleri için bir seçeneğiniz daha mevcuttur. İl ve ilçe tarım müdürlükleri evcil hayvanlara çip takma için sadece 75 TL talep ediyor.

Evcil Hayvanlara Çip Nasıl Takılır?

Evcil hayvanlara çip nasıl takılır diye araştırılıyor. Genelde çip takma sırasında hayvanın çok acı çekip çekmeyeceği merak ediliyor. Kısaca işlem adımlarını sıralayarak bu sorularınızı da cevaplamış olmak gerekirse;

  • Mikroçipler pirinç tanesi büyüklüğündedir.
  • Uygulama yapacak veteriner hekim enjektör yardımıyla bu küçük çipi deri altına yerleştirir.
  • Çip takılma işlemi sırasında evcil hayvanın hissedeceği ağrı son derece minimum düzeydedir. Normal bir iğne yapıldığını düşünebilirsiniz.
  • Çip takma uygulaması sırasında herhangi bir anestezi işlemine kesinlikle gereksinim duyulmaz.

Çip takma işlem adımları ve ağrı faktörü yukarıda yer verdiğimiz gibidir. Eğer bu alanda son derece tecrübeli bir veteriner kliniğini tercih ederseniz oluşacak ağrı seviyesi de daha minimum olacaktır.

Ev Hayvanlarına Çip Zorunlu Mu?

Ev hayvanlarına çip zorunlu mu sorusuna doğrudan evet şeklinde yanıt vermek mümkündür. Kedi, köpek ve benzeri tüm evcil hayvanlara çip taktırılması yürürlüğe girerek tamamen zorunlu hale getirilmiştir.

  • Yeni doğan evcil hayvanlar henüz 3 ayını doldurmadan ilgili çip taktırma işlemini yaptırmanız gerekiyor.

Eğer yeni bir evcil hayvan sahiplendiyseniz de en geç 60 gün içerisinde çip taktırma işlemi yaptırmanız ve bunun sisteme yansıması yasal olarak zorunluluk haline getirilmiştir.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir