Çadır Nasıl Kurulur? (Video Tarifli)

Çadır Nasıl Kurulur? (Video Tarifli)
0

Covid-19 salgın hastalığı sebebiyle kapalı alanlara giderken korkar olduk. Her ne kadar maske mesafe kurallarına uyulsa da toplumun belirli bir kesiminin de umursamadığı aşikâr. Bu nedenle yazın yapacağımız tatillerin güvenli ve virüslerden uzak olmasını tercih ederiz. Bu gibi durumlara uyan kamp yapma fikri hem temiz havada doğal şartlarla olup stres ve siniri minimum düzeye indirecek hem de virüsten oldukça uzak durmamızı sağlayacaktır. 

Tabi ki kamp yapmak içinde bir çadıra ihtiyacımız vardır. Çadırı kurmakta kamp alanı seçmekte oldukça ustalık isteyen işlerdir. Kamp alanı seçerken olabildiğince temiz ve düz bir alan seçmeliyiz. Nihayetinde üstünde uyuyacağımız yerin rahatsızlık vermemesi oldukça önemlidir. Göl ve dere kenarları, güvenli ormanlar kamp yapmak için oldukça güzel alanlardır. 

Çadır Nasıl Kurulur?

Seçtiğiniz temiz ve düz zemine bir muşamba serin. Zeminde oluşan nemin çadıra geçmemesi için muşamba sermek oldukça önemlidir. Ardından iç ve dış tentelerin ayrı olduğu yerleri birleştirin.

Çadır çubuklarını dış tentenin zemine yakın olan yerlerine geçirin. Ardından çadır direklerini x şeklinde üst bölümlere geçirerek yay gibi gerin. Çadırın asıl şekli ortaya çıkmış olacaktır. Çivi bölümlerini yere sabitledikten sonra çadırın ipleri içinde işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 

Çadır İskeleti Nasıl Yapılır?

Çadır kurma işi genellikle pratik bir şekilde tamamlanmaktadır. Burada çadır iskeletinin oluşturulması için kullanılan pollerin düzgün bir şekilde sıralanası gerekmektedir. Özellikle pollerin üzerindeki renklere dikkat etmeniz iskeleti çok daha pratik bir şekilde oluşturmanızı mümkün kılacaktır.

Bundan dolayı aynı renkteki polleri birbirine eklemeniz gerekmektedir. Bir genel olarak pollerin şekli X şeklindedir. Yani birbirlerini ortadan birleşecek şekilde ayarlanmak durumundadır.

Çadır Kurulum Videosu

Çadır Nereye Kurulur?

Çadırın kuruluş aşaması son derece titiz bir aşamadır. Bu aşamanın tamamlanması için mutlaka uygun bir şekilde kurulumun yapılması gerekmektedir. Burada güneşin doğuş yönü çok önemlidir. Çadırı güneşe dönük bir şekilde kurmalısınız.

Yine çadırı yamaç diplerine de kurabilirsiniz. Ayrıca kimi zaman ağaç gölgeleriyle kaya dipleri de çadırla için elverişlidir. Bir de çadır kurarken zemine dikkat etmelisiniz. 

Çadırın zarar görmemesi için zeminde kesici ve delici malzemelerin olmamasına dikkat etmelisiniz.

Üstelik bu tarz malzemelerin varlığı konforunuzu da olumsuz etkileyecektir. Bununla birlikte çadırınızı, kurarken mutlaka su baskını vs durumlarını da göz önünde bulundurmalısınız. Bütün bu hususlar doğrultusunda çadır kurulumu işleminin son derece titiz bir süreci beraberinde getirdiği unutulmamalıdır.

Çadır Montajı Nasıl Yapılır?

Çadırlar farklı model ve tarzda tasarımı yapılan ürünler olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu durum çadırların, montajını da doğrudan etkiler. Kimi zaman iskeleti pollerle oluşturulan modellerin varlığı karşımıza çıkar.

Bu çadırların montajını yaparken ilk önce polleri hazırlarsınız. Sonrasında bu polleri çadırın ilgili bölümlerinden geçirdikten sonra sabitlersiniz. Böylece çadır montajını tamamlarsınız. Ayrıca çadır montajı konusunda şişme olarak tabir edilen çadırların da havan yardımıyla kurulumu gerçekleşmektedir.

Çadır Kazıkları Nasıl Çakılır?

Çadır kazıklarının çakılmasında eğime dikkat etmelisiniz. Burada 45 derecelik bir açı kazıklar için yeterli olacaktır. Ayıca kazıkların ipin üzerinden kaymayacağı şekilde açıklaması önemlidir. Bundan dolayı, kazıklarınızı sabitlemeniz oldukça önemlidir. Bir de kazıkların eğilip bükülmemesine ve sağlam bir yapıya sahip olmasına da dikkat etmek durumundasınız.

Çadır Kurmak İçin İzin Gerekir Mi?

Herhangi bir izin almak zorunlu değildir ancak kırsal yerlerde, köy ve kasabalarda muhtar ve köy halkına bilgi vermek hem çadır kuracak kişi için hem de köy halkı için oldukça önemlidir.

Ani bir durumda köy halkının ya da muhtarın yapabileceği bir şey olduğunda devreye girerek yardımcı olabilir. Bunların dışında izin almak kişinin kendisine bağlıdır. İzin almak için 156’yı arayarak bilgi alabilmek de mümkündür.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir